Sitemap Skriv ut
 
Sök
Välkommen
Samarbetspartners
Hur gör jag
Galleri
Dukning & Dylikt
Blöjtårtor
Gästbok

Hur gör jag ?

Var, Hur, När ska man börja? 

Det viktigaste är att DU är bestämd för att göra det. När du har gjort, ska du bevara dessa frågor!


Ska du ta hjälp av någon till 
planeringen och hostningen?
 

Hur mycket pengar ska Ni/Du lägga ut?
Var ska ni ha Baby-showern? 

Hur får du enklast tag på ALLA hennes kompisar? Tänk på att det ska vara en överaskning för den blivande mamman!
När dessa frågor är besvarade så är det bara att sätta igång och planera:


Välj ett TEMA för Baby-Shower ?
 

- Vilken färg, färger vill ni använda er av? 
- Man ska dekorera platsen där man ska vara, med så mycket så möjligt. Ballonger, dekaler, utsmyckning osv.
Man kan köpa allting färdigt eller så kan man själv tillverka allting, allt är beronde av Ekonomin. 


Hur många ska ni vara ?

Gå igenom hennes telefon, fråga hennes partner och se hennes mejl lista. Va noga med att inte glömma någon. Meningen är att den blivande mamman ska ha alla hon vill ha på sin Baby-shower. Detta är ju sista gången innan bebisen kommer som den blivande mamman och alla hennes närmaste kompisar träffas och umgås.

Se till att skriva ner en lista med alla som ska bjudas in. När Ni/Du vet hur många som ska komma, skicka ut inbjudningskort. Idag är det lika vanligt att skicka inbjudan via mejl som det är via sms. Ni/Du bestämmer själv hur ni vill göra.

Var ska ni vara? 

Det lättaste är att vara hemma hos den blivande mamman, detta för att det kan vara jobbigt att bära hem alla presenter hon får. Och för att den blivande mamman ska känna sig så bekväm så möjligt, med tanke på att detta är slutet av graviditeten och då är det som tungast och jobbigast.

Be någon av vännerna bjuda ut henne på fika eller SPA tills ni tar er in hem till henne och smyckar ut allt och förbereder inför Baby-showern. 


Vad ska det bjudas på ?


Mat? Dricka? Efterrätt?
Enklast är att bjuda på buffé. Be alla baka laga något och duka upp allting på ett bord, så kan alla ta vad de vill. Kallbuffé är kanon, som t.ex. Smörgåstårta, pastasallader, pajer. 

En tårta är en kanon idé till efterrätt, man kan själv baka tårtan men man kan även beställa en tårta. Läsk, jucie, kolsyrat vatten och kaffe och te är det som ska bjudas på till dricka. Tänk på att den blivande mamman är gravid och alkoholdrinkar är inte lämpliga. 


Underhållning ?
 

Jaaa.. man ska ha Baby-shower lekar!
Man ska inte överdriva och man ska inte ha för många lekar. Det bästa är att ha 3-4 olika lekar och de ska inte vara ansträngade överhuvudtaget, för om de är det, så kommer inte den blivande mamman kunna delta. Ni/Du ska ha pris som ska delas ut efter varje lek/tävling. 


Har du koll på allt detta, då ska är det bara att sätta igång.

Lycka till!